ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δείτε το βίντεο της Δραστηριότητας μας.Βίντεο


Δείτε τη παρουσίαση της Δραστηριότητας μας.Παρουσίαση

Το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας αποφάσισε να ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικής καινοτομίας , το οποίο έιναι ένας οργανισμός για την προώθηση τωβν καινοτομων δράσεων στα σχολεία .

Τα σχολεία λοιπόν πραγματοποιούν πρωτότυπες , ενεργητικές δραστηριότητες , οι οποίες απαιτούν την ενεργή ομαδική συμμετοχή των μαθητών.

ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος υλοποιήθηκε η δραστηριότητα “ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ”.

Το πρόγραμμα στηρίχθηκε στην συμμετοχή του σχολείου στο “ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ” της ΜΚΟ Πελίτι .

Η ομάδα που δημιουργήθηκε πήρε το προαναφερθέν όνομα και έσπειρε φυτά από το Πελίτι , ώστε να δημιουργηθεί το φυτώριο.

ΣΠΟΡΕΙΟ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αναλυτικότερα , δημιουργήθηκε σπορείο στο Σχολείο υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ομάδας καθηγητών . Η ομάδα έσπειρε 1000 φυτά διαφόρων ειδών (Κατιφέδες, ντοματάκια Σαντορίνησ μΠιπεριές Φλωρίνης , Μελιτζάνεςκαι ντοματάκια ).

Έγινε σπορά και σε τελάρα εκτός από ποτηράκια , στα οποιά οι μαθητές προσφέρουν την καθημερινή φρόντιδα των φυτών . Συγκεκριμένα πότισμα , αλλαγή θέσεων , μεταφύτευση και προσοχή για την θέση των φυτών.

Ακόμα ,πραγματοοιήθηκαν δραστηριότητες σχετικές με το Ανοικτό σπορείο και το ευρύτερο πνεύμα του ΔΣΚ . Πρώτα απ’ όλα έγινε ζωγραφική των μαθητών στο δρόμο πρός το σχολείο με θέματα από την φύση. .

Επίσης δημιουργήθηκε μέσα στο μάθημα της Τεχνολογίας εικονική εταιρία μα αντικέιμενο τη δημιουργία φυτωρίου ντομάτας.’Ως ολοκλήρωση του παραπάνω θέματος οι μαθητές έφτιαξαν Μακέτα Λογότυπο και Διαφήμιση .

όλα τα πιο πάνω προβλήθηκαν σε σχετική Ραδιοφωνική εκπομπή στο μάθημα της Πληροφορικής με την ταυτοχτονη παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την προβολή του έργου.

Τέλος δημιουργήθηκαν Ηλεκτρονικ΄λα Ημερολόγια, blog , χωρίς συγκεκριμένη θεματική αλλα με σκοπό την προώθηση του έρτγου . Δημιουργήθηκε και τυπώθηκεκολάζ με υλικο από την δραστηριότητα η οποία αναρτήθηκε τόσο στον τοίχο του Σχολείου όσο και σε κάθε Δραστηριότητα της ομάδας.

Έπονται και άλλες δραστηριότητες , όπως η μελλοποίηση στίχων από μαθήτρια για την φύση , η δημιουργία Βίντεο με υλικό και παρουσιάσεων , στατιστικών , όπως και η παρουσίαση του έργου στους υπόλοιπους μαθητές μας.

ΣΠΟΡΕΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΣΚ παλια Ιστοσελίδα

ΔΣΚ Τί λένε οι μαθητές